Начин на приготвяне
Брашното се пресява с бакпулвера, какаото и солта. Маслото се разбива със захарта и се добавят едно по едно яйцата и есенцията. Накрая се добавя брашното и се омесва тесто. Оставя се за 1 нощ в хладилник.
След това се разточва дебела кора - 0.5 см-1 см и се режат бисквити. Тестото трябва да е студено. Ако се остави да омекне започва да лепне по плота.
Бисквитите се нареждат в тава с хартия и се пекат на 180 градуса с вентилатор за 8-10 мин. При мен на 9-тата минута са готови.
Ако се оставят за повече време стават сухи и трошливи. Готови са когато са меки по средата и изпечени по ръбовете. Украсяват се с бял или черен шоколад.
От това тесто ми излизат около 50-60 бисквитки.