Начин на приготвяне
Смесете и разбъркайте сухите съставки. Маслото се разбива с двата вида захар до получаване на пухкав крем – разбиването трае 4-5 минути.
Добавете едно по едно яйцата, след това и есенцията. Изсипете какаото и разбъркайте. Внимателно добавете брашното. Полученото тесто се завива със свежо фолио и се оставя в хладилник за 1 час.
Разделя се на две половини и едната се прибира в хладилника. Другата част се разточва върху набрашнен плот. Изрязват се бисквитки, като можете да използвате формички по избор. Подредете ги в тава с хартия за печене.
Изпечете ги в загрята на 180 градуса фурна за 8-10 минути. Имайте предвид, че след осмата минута трябва да бъдете внимателни. Ще познаете, че бисквитите са готови, когато видите, че са леко надути в средата, а ръбовете им са изпечени добре.
Ако ги препечете, рискувате да получите твърде ронливи бисквити. Същата процедура се извършва и с втората част на тестото. Украсете изстиналите бисквити с разтопен бял шоколад.