Зимно пиле

Marieta NenovaMarieta NenovaНовак1
30/12/2016
"Ранно пиле - рано пеее, а зимното пиле все с кисело зеле го готвят "
Приготвяне35 мин.
Готвене120 мин.
Общо155 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 953
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеле - 1 кисела зелка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • пиле - 1 бр.
  • олио
  • гъби - 500 г
  • мас - 2 - 3 суп.л
  • червен пипер
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно лука и го запържваме в малко олио с една чаша ориз и гъбите с червения и черния пипер. Наливаме водата и варим, докато омекне оризът, после го махаме от котлона.

Измиваме пилето и започваме да го пълним с плънката. Зашиваме дупето на пилето и го оставяме на страни в тавичка. Взимаме зелката, нарязваме я в купа и я смесваме с червения черния пипер и маста, но маста може да се разтопи и тогава да се добави.

Обърква се слага се и малко чубрица. Слагаме в гювеч на дъното зеле, после слагаме пилето и останалото зеле, отстрани заливаме с една чаша вода и затваряме с капа. Печем на 250 градуса за около 2 часа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар