Картофени кюфтенца с гъби

Христилияна ЛичеваХристилияна ЛичеваМастър Шеф346953506
30/12/2016
"Сега е моментът услужливо да забравите за всякакви диети и да се отдадете на безгрижно хапване на вкусни кюфтенца "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо998
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се сваряват. След това се нарязват на дребни парчета. Картофите и морковите се измиват и се сваряват. След като са сварени морковите, се рендосват при гъбите. Нарязва се и магданозът. Разбърква се хубаво.

Сместа се овкусява с черен пипер и сол. Отделно в дълбок съд се намачкват сварените картофи. Към картофите се прибавя сиренето и подправките. След това и разбитото яйце. Разбърква се хубаво.

От готовата картофена смес се оформят кюфтенца, като посредата се слага от гъбите и морковите. За да ви е по-лесно да направите кюфтенцата, си намокрете ръцете.

Готовите кюфтенца се овалват в брашно, което е изсипано в плоска чиния. Готовите картофени кюфтенца се изпържват в силно сгорещено олио.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар