Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювечета»Гювечета със свинско месо и картофи

Гювечета със свинско месо и картофи

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Гювечета със свинско месо и картофи
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 8
31/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"В царството на гювечетата, тези с крехко месце са на почит"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • доматен сок - 200 гр
  • сирене - 200 г
  • яйца - 6 бр.
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещен тиган задушете нарязания на ситно лук. Добавете свинското месо, нарязано на малки парченца, и го изпържете. Добавете подправки - сол, черен пипер и чубрица на вкус.

В гювечетата сложете малко от доматения сок. Прибавете свинското месо. Сложете натрошено сирене. Обелете и нарежете картофите.

Сложете малко и от тях във всяко гювече. Сложете да се печат във фурна, загрята на 200 градуса.

Пет минути преди да ги извадите, чукнете във всяко по едно яйце.

Оставете да се запече и яйцето.

Сервирайте топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ще е пробвам днес
29.07.2022 15:06