Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Гювечета свинско с картофи

Гювечета свинско с картофи

ЙоанаЙоана
Готвач
2982k5812k1
Гювечета свинско с картофи
Снимка: Йоана
1 / 3
13/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Едно от любимите традиционни ястия, с които цяла България се чувства доволна и щастлива - апетитни гювечета със свинско"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г (друго)
  • картофи - 350 г
  • домати - 200 г
  • сирене - 40 г
  • кашкавал - 40 г
  • яйца - 2 бр.
  • мазнина - по избор
  • сол
  • подправки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително овкусвяме, нарязваме на малки парченца и изпичаме свинския бут, врат или месо за готвене.

Намазняваме гювечетата с мазнината, като оставяме малко на дъното.

Нарязваме и картофите, посоляваме ги и пълним гювечетата до половината с тях.

След това настъргваме доматите и ги разпределяте в гювечетата.

Сипваме вода, която да покрие картофите и слагаме гювечетата в предварително загрята на 200 °C фурна, като печем, докато картофите омекнат.

След това ги изваждаме, добавяме месото, настърганото сирене и кашкавал и накрая счупваме по 1 яйце.

Връщаме отново гювечетата със свинско във фурната, без капачета, докато яйцата се запекат.

Поръсвате с шарена сол готовите гювечета със свинско месо и картофи и са готови за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: