Магма кейк

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Магма кейк
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
31/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12 парчета
"Идеалната форма в природата е кръглата, а ние ще ви помогнем да влезете с нея с нашите вкусни вкусотии"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • какао - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 оакет
  • брашно - 2 в. ч.
  • За крема
  • прясно мляко - 3 в.ч.
  • нишесте - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • ванилия - 1 пакет
  • масло - 1 с.л.
  • кокосови стърготини
  • шоколадови пръчици - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тестото се разбъркват последователно и се изсипва в леко намаслена тава.

Продуктите за крема се слагат в тенджера с изключение на маслото и се сваряват до сгъстяване, като се внимава да не стане на бучки. Маха се от котлона и се добавя маслото. Разбърква се, докато се разтопи.

Кремът се изсипва точно по средата на тестото и се пече във предварително загрята фурна на 170 градуса за 30 минути.

Изкарва се от фурната, частта с крема се поръсва с шоколадови пръчици, а какаовата част - с кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: