Начин на приготвяне
В дълбок съд си счупване яйцата, добавяме към тях и захарта. Разбиваме ги на пяна.
Към тях прибавяме киселото мляко, в което сме поставили содата и отново разбиваме.
Малко по-малко си прибавяме и брашното.
След като и него сме добавили, прибавяме разтопеното масло и кокосовите стърготини.
Всичко това разбъркваме отново.
Почистваме костилките от черешите и нарязваме на половинки.
Настъргваме лимоновата кора, смиламе ореховите ядки и всичко това прибавяме към сместа.
Отново разбъркваме.
Тестото изсипваме във форма за печене на сладкиши или съд, който сте си избрали и поставяме във фурната.
Печем черешовия сладкиш до готовност, а щом изстине, изваждаме от формата, поръсваме с пудрата захар и нарязваме на парчета черешовия кейк.