Начин на приготвяне
Разтопете захарта за карамела до златисто. Залейте с готовия карамел дъното на предварително приготвената за целта форма за торта.
Формата трябва да е водоустойчива, тъй като сладкишът се пече на водна баня и не трябва да изтече карамелът или да проникне вода вътре. Увийте допълнително формата с фолио.
Нарежете кроасаните на парчета с дебелина 2.5 - 3 см.
Подредете кръгчетата върху карамела във формата. Разбийте яйцата със захарта. Добавете ванилията и затопленото прясно мляко. Разбъркайте хубаво.
Залейте кроасаните със сместа и поставете формата в дълбока тава.
Поставете в предварително загрята фурна на 180°C. Сладкишът е нисък, сипете вода в тавата до нивото на сладкиша.
Печете за около 30-40 мин. При готовност охладете и сервирайте.
Кроасановият Кейк е много вкусен.