Начин на приготвяне
Сиренето се рендосва на едрото ренде. След това към него прибавяме яйцата, киселото мляко и олиото. Всичко се разбърква хубаво.
След това се взема една кора от корите за сач. Върху нея се слага малко от плънката, но така че да има по цялата кора от плънката. Слагат се от късметите. След като сме сложили плънката, кората се навива на руло. Готовото руло се прехвърля в тава, помазана с олио.
Започва да се навива на охлюв, като се започва от средата към края. Същото се повтаря и със останалите кори. Отгоре навитата баница се залива със смес от изброените продукти.
В дълбок съд се натрошава сиренето.Към него се прибавят се яйцата, олиото и киселото мляко. Всичко се разбърква хубаво. Трябва да се получи еднородна смес. Със тази смес се залива баницата.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пече се за около 25 - 30 минути. След като се опече баницата, се поръсва с малко вода и се завива с чиста кърпа за около 10-тина минути.