Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Новогодишна баница

Новогодишна баница

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Новогодишна баница
Снимка: Dora Grozeva
6 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Не е важен какъв късмет ще ви се падне, важно е баницата да е вкусна, а семейството щастливо"

Необходими Продукти

  • кори на сач - 1 пакет
  • сирене - 400 грама
  • кисело мляко - 1/2 чаена чаша
  • яйца - 4
  • олио - 1/2 чаена чаша
  • За заливката
  • яйца - 2
  • кисело мляко - 1/2 чаена чаша
  • олио - 1/3 чаена чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се рендосва на едрото ренде. След това към него прибавяме яйцата, киселото мляко и олиото. Всичко се разбърква хубаво.

След това се взема една кора от корите за сач. Върху нея се слага малко от плънката, но така че да има по цялата кора от плънката. Слагат се от късметите. След като сме сложили плънката, кората се навива на руло. Готовото руло се прехвърля в тава, помазана с олио.

Започва да се навива на охлюв, като се започва от средата към края. Същото се повтаря и със останалите кори. Отгоре навитата баница се залива със смес от изброените продукти.

В дълбок съд се натрошава сиренето.Към него се прибавят се яйцата, олиото и киселото мляко. Всичко се разбърква хубаво. Трябва да се получи еднородна смес. Със тази смес се залива баницата.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пече се за около 25 - 30 минути. След като се опече баницата, се поръсва с малко вода и се завива с чиста кърпа за около 10-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: