Начин на приготвяне
За тестото брашното се слага в дълбока купа. Добавя се солта. В друга купа се смесват мая, сол, захар и вода. Престоява 10 минути. Шупналата мая се добавя към брашното. След това към тази смес се добавя зехтин, кисело мляко и оцет. Омесва се меко тесто. Покрива се и се оставя се да втаса за 1 час.
Отделно в купа се смесва каймата, ситно нарязан лук, накълцан магданоз, сол и черен пипер. Плънката е готова.
В дълбока купа се смесва кисело мляко, сол и настърган чесън. Разбъркват се и се оставя настрана.
Втасалото тесто се разделя на две равни части и се разточват на средно дебела кора. Кората се разрязва на карета 3* 3 пръста.
По средата на каретата се слага от плънката и се увиват краищата към средата. Притискат се добре, за да не се отварят при пърженето. Пържат се в загрято олио и от двете страни.
През това време се приготвя доматения сос. Продуктите за соса се запържват съвсем малко в тиган.
Готовите равиоли се изкарват върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. После се прехвърлят в подходяща тава или тепсия. Заливат се с чесновия и доматения сос и се сервират.