Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Равиоли в масло (Yağ mantısı)

Равиоли в масло (Yağ mantısı)

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Равиоли в масло (Yağ mantısı)1 / 2
31/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Равиоли по турски - едно ястие, което непременно трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • вода - 2 в.ч. хладка
  • оцет - 1 ч.м.
  • суха мая - 1 пакет
  • брашно - 5 - 6 в.ч.
  • Плънка
  • лук - 1 глава
  • кайма - 150 - 200 г
  • магданоз - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • За глазиране
  • кисело мляко - 2 в.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • За доматения сос
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото брашното се слага в дълбока купа. Добавя се солта. В друга купа се смесват мая, сол, захар и вода. Престоява 10 минути. Шупналата мая се добавя към брашното. След това към тази смес се добавя зехтин, кисело мляко и оцет. Омесва се меко тесто. Покрива се и се оставя се да втаса за 1 час.

Отделно в купа се смесва каймата, ситно нарязан лук, накълцан магданоз, сол и черен пипер. Плънката е готова.

В дълбока купа се смесва кисело мляко, сол и настърган чесън. Разбъркват се и се оставя настрана.

Втасалото тесто се разделя на две равни части и се разточват на средно дебела кора. Кората се разрязва на карета 3* 3 пръста.

По средата на каретата се слага от плънката и се увиват краищата към средата. Притискат се добре, за да не се отварят при пърженето. Пържат се в загрято олио и от двете страни.

През това време се приготвя доматения сос. Продуктите за соса се запържват съвсем малко в тиган.

Готовите равиоли се изкарват върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. После се прехвърлят в подходяща тава или тепсия. Заливат се с чесновия и доматения сос и се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: