Начин на приготвяне
Кравето масло се оставя на стайна температура. След като маслото се размекне, се разбива заедно с пудрата захар. Разбива се с миксер, докато сместа увеличи обема си.
След това се прибавят трите жълтъка и цитрусовия аромат. Разбива се с миксер на висока скорост. Прибавя се и настърганата лимонова кора. Брашното се пресява и се добавя към маслената смес. Замесва се меко тесто.
След това готовото маслено тесто се разточва на тънка кора с дебелина около 1 см. Изрязва се с формички за сладки в подходящи фигурки за празника. Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса, за около 7 - 10 минути.
След като се опекат лимоновите сладки, се оставят да изстинат. След това се украсяват с фондан. Преди да почнете да украсявате сладките, трябва да са напълно изстинали.