Начин на приготвяне
Разбивате маслото и захарта на крем. Добавяте едно по едно яйцата до получаване на пухкава смес.
Добавяте лимоновия сок, кората и бакпулвера. Постепенно и на части добавяте и пресятото брашно.
Готовото тесто е доста гъсто. Разделете го в 4 купички и оцветете всяка с различен цвят. Аз ползвах зелено, лилаво, жълто и червено.
Приберете в хладилник тестото за сладките за 2-3 часа или във фризер за 30-40мин.
Готовото охладено тесто оформете топчета с големината на орех, оваляйте с пудра захар, като гледате отгоре да има повечко.
Печете празничните сладки в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 8 мин.
Щом ги извадите, им дайте минута-две, тъй като великденските сладки ще бъдат много меки и крехки.
Сложете великденските лимонови сладки върху решетка за да се охладят напълно.