Начин на приготвяне
Намазваме малка тавичка с масло. Нареждаме 3 филии и 1 цяла начупваме и слагаме в празнините между трите филии. Чукваме две яйца в купа.
Разбиваме в купата яйцата с тел. В 1 ч.ч. кисело мляко слагаме содата за хляб и оставяме на страна, за да се активира. Прибавяме киселото млякото при яйцата и разбъркваме продължително. Прибавям олиото, около 2 с.л.
Нарязваме на малки кубчета салам. Натрошаваме твърдо сирене с вилица или ръка. Трябва ни 1 ч.ч. с връх. Слагаме всичко в купата и разбъркваме, но вече с лъжица добре да се смеси всичко. Изливаме кашата върху хляба и разнасяме равномерно с лъжица, за да има навсякъде.
Печем в загрята предварително на 180 градуса фурна до готовност на закуската. Получава се гигантски сандвич. След като се опече отгоре и отдолу, го вадим и сервираме в голяма кръгла чиния. Не се разпада, остава си цяла.
Като закусваме, я начупваме.