Начин на приготвяне
Нарязваме бисквити на дребно с остър нож, но може и да ги сложим в плик и да ги натрошим с твърд предмет, като удряме. Целта ни е да останат на малки парченца на места, на други - по едри, на да не е фино. Слагаме ги в дълбока купа и вътре добавяме меко масло, какаото, пудрата захар ½ ч.ч и около 2/3 - 1 ч.ч прясно мляко.
Разбъркваме всичко с лъжица, после и с ръка. После прибавяме стафидите.
Почистваме шамфъстъка и орехите от черупките. Смиламе ги с машинка. Объркваме.
Отрязваме си едно правоъгълно парче фолио и поръсваме с пудра захар с цедка.
Изсипваме сместа и оформяме руло, доколкото можем. Увиваме го, подмушваме от двете страни фолиото и го стягаме. Слагаме го в хладилника на студено. Вадим го след 2-3 дни.
Поръсваме обилно с кокосовите стърготини от всички страни.
Режем на тънки парчета.
Усещат се стафиди, орехи и шамфъстък.