Начин на приготвяне
Първо почистваме хубаво крилцата и измиваме под течаща вода. Разрязваме ги на две и ги слагаме в тенджера и заливаме с вряла вода, похлупваме с капак и оставяме така за 30 минути.
През това време си приготвяме смесите за паниране.
В голяма купа разбиваме яйцата, бирата, чили соса и соевия сос. В друга купа смесваме сухите съставки: царевичния чипс (предварително счукан в хаванче), солта, черния пипер, сухата чубрица, смления синап, галетата, червения пипер и сухия копър.
Отцеждаме крилцата от водата в гевгир, включваме фурната да загрее предварително на 250 градуса и включен вентилатор.
Върху тавичка постиламе хартия за печене, намазваме я с олио и я слагаме близо до нас.
Всяко крилце топваме първо в купата с течната смес, после в купата със сухите съставки и слагаме в тавичката.
Така процедираме и с останалите. Слагаме тавичката с крилцата във вече загрятата фурна на средна решетка и печем около 10 минути. Обръщаме крилцата със щипка и допичаме за още 10 минути.
Поднасяме крилцата в голяма чиния заедно с топинга, приготвен от разбитото кисело мляко с майонезата, копъра, синапа, пресованата скилидка чесън, счуканите орехи и сол на вкус.
Панираните пилешки крилца на фурна са много вкусни!