Крилца с ориз на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Крилца с ориз на фурна1 / 2
07/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Ястие, което буквално се готви само!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 10 - 12 броя крила
  • ориз - 2 ч.ч.
  • гъби - 200 г
  • праз - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • индийско орехче - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го отцедете добре.

Загрейте 60-80 мл олио в съд на котлона и запържете скълцания праз.

Към него добавете почистените и нарязани гъби, а след тях и ориза.

Бъркайте, докато се запържи, и овкусете с подправките и соевия сос.

Прехвърлете ориза в тава, разпределете в него пилешките крилца и долейт еоколо 4 ч.ч. гореща вода.

Сложете ориза с крилца да се пече в умерено загряна фурна, докато течността се попие от ориза.

Поднесете крилцата с ориз на фурна с малко скълцан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
42
34
20
10
Дай твоята оценка: