Начин на приготвяне
Първо, овкусяваме пилешките крилца със сухите съставки черен пипер, червен пипер, сол и съвсем малко зехтин.
С ръце омесваме добре крилцата, така че подправките да се разнесат добре.
Оставяме настрана за двайсет минути.
В дълбока и широка купа смесваме останалите продукти - кетчуп, соев сос, чесън на прах, виното и разбъркваме.
Поставяме маринованите крилца в тава и с лъжица изсипваме от течната марината върху крилцата, като ги обръщаме от двете страни.
Печем сочните пилешки крилца на фурна на 180 градуса с вентилатор за 45-50 минути, докато се зачервят.
Разгледай и другите ни маринати за вкусно и сочно пилешко или опитай нашите крилца на скара.
Коментари