Дундести понички с крем

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
107
1k
416
474
2
03/01/2017
"Днес сме на диета с понички, защото животът е прекалено кратък, за да го изкараме в броене на калории "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 503
  • Преглеждания за месеца172
  • Преглеждания за седмицата67
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото прясно мляко се разтваря маята, прибавят се 2 супени лъжици захар и 4-5 супени лъжици брашно. Разбиват се яйцата с останалата захар, прибавят се маслото, ванилиите, активиралата се мая и брашното със солта и се замесва меко, но нелепнещо тесто. Оставя се да втаса /да удвои обема си/.

Готовото тесто се разточва на лист с дебелина около сантиметър. Изрязват се кръгчета с чаша. Покриват се и втасват още 20 минути. След което се обръщат от другата страна и втасват още малко. Пържат се в сгорещено олио на умерена температура - не много силен котлон. Изваждат се върху кухненска хартия.

Крема: Половината от млякото се слага да заври, а другата половина се разбива с яйцата, захарта, брашното и ванилиите. На тънка струя при непрекъснато бъркане се добавя сместа към врящото мляко до сгъстяване на крема.

Пълненето става с шприц с удължен накрайник. Готовите понички се поръсват с пудра захар.

Метална касерола с кошница за пържене 24см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална касерола с кошница за пържене 24см
22.66 лв.
Виж ››

Перфектните пържени картофки вече не са мираж, защото имате 2 в 1 касерола с кошница за пържене. Може да ги ползвате и поотделно, но заедно ще ви помогнат да поднесете хрупкави предястия и основни, след които всички ще си оближат пръстите.

Рейтинг

5 11
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
03.01.2017 13:43
Опитвала съм ги и мога да кажа, че това са най- вкусните понички!
3
1
Dora Grozeva
Dora Grozeva
15.01.2017 15:05
Благодаря, Сийче!
1
0
Dora Grozeva
Dora Grozeva
03.01.2017 20:02
Благодаря, Сийче !
0
0