Начин на приготвяне
За тези любими понички с крем маята се разтваря в прясното мляко, в което се слага 1 с.л. от захарта.
Оставете за кратко да се активира. Добавете към тази смес останалата захар, яйцата олиото и ванилията.
Пресейте брашното, направете кладенче, поръсете солта отстрани.
Сипете сместа в кладенчето и замесете меко тесто. Покрийте с кърпа и оставете да втаса за 20 минути.
Разточете тестото на кора, изрежете с помощта на чаша кръгове.
Оставете домашните поничките да втасат за 15 минути. Пържете в олио поничките от двете страни.
Нишестето се приготвя по описание на опаковката с прясно мляко и се подслажда със захарта.
В готовото нишесте се слага маслото, след което се се сипва в пош с накрайник.
На всяка поничка се правят отвори от единия край и се пълнят с крем нишесте.
По желание се поръсват върховни понички с крем с пудра захар.