Начин на приготвяне
Каймата се овкусява с сол, черен пипер и кимион на вкус. Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и се пържат от двете страни на силен огън в малко мазнина. Отделят се в дълбок съд и се задушават.
Лукът, морковите и чушката се нарязват на ситно и се запържват в същата мазнина, в която сме пържили кюфтетата до златисто, прибавят се нарязаните картофи и се слага вода, колкото да покрие зеленчуците, и се оставя на слаб огън да къкри.
След като картофите са почти готови, се слагат и кюфтетата и се засилва малко котлонът и врат още 10 минути. Сваля се ястието от котлона и се слагат доматите да изврат с малко мазнина и след като са готови, се слага червеният пипер и се запържва. Прибавят се доматите към ястието и се връща към котлона за още 10 минути.
Вече готовото ястие се посолява по ваш вкус. Ако има нужда, се запича брашно и се прави каша, с която можете да сгъстите ястието, ако ви се вижда по-воднисто. Ако няма нужда, се поръсва с малко сурово брашно отгоре и се оставя да поеме ястието брашното.
Да ви е сладко!