Лесна торта с мандарини

Лесна торта с мандарини
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Дайте на един майстор 2-3 готови блата и гледайте каква плодово-шоколадова фантазия ще ви приготви"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 3 бр. готови кръгли
  • захарен сироп - 100 мл
  • ликьор от вишни - 1 с.л.
  • крем
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • течен шоколад - 100 г
  • шоколадови пръчици - 1 пакет
  • лешници - смлени
  • бял шоколад - настърган
  • мандарини - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се течната сметана в купа с миксер до меки връхчета. Добавя се течният шоколад и се разбърква с вилица да се получи еднородна смес на крема.

Смесва се равни количества захар и вода в съотношение 1 :1, разбърква се докато се разтопи и добавяме 1 с. л. ликьор от вишни. Поставя се първият блат в чиния, леко се сиропира със захарния сироп.

Отгоре се намазва с част от шоколадовия крем. Поставя се втори блат, сироп, крем и накрая последният блат се намазва с останалия крем. Мандарините се почистват от кората и се разделят на парченца.

Украсява се тортата с мандарини, в средата се поръсва с шоколадови пръчици, смлени лешници, бял настърган шоколад. Охладена се нарязва и сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: