Начин на приготвяне
Първо се разтваря маята във водата и малко от прясното мляко с нишестето, захарта и 3 супени лъжици брашно. Като шупне се прибавят останалите продукти и се замесва тестото.
Оставя се да удвои обема си и се разделя на 8 топки. Всяка се разточва на кора, маже се с разтопеното масло и се поставя следващата...накрая последната не се маже.
Разточва се отново както са една върху друга и се завива на руло. Реже се на сантиметър и се нарежда в тавата за печене, като се застъпват резенчетата, докато свършат и се напълни тавата.
Слага се във фурна на 50 градуса, докато се надигне хубаво, маже се с разбития жълтък с малко прясно мляко и олио и се пече на 180 градуса до готовност/ако е необходимо се покрива с алуминиево фолио/.