Начин на приготвяне
Класическият вариант на тази вкусна зелева салата е само зеле, морков и сметана, но винаги можете да добавяте и други продукти.
Салата от зеле със заквасена сметана може да се сервира за обяд с кюфтета или за вечеря с риба. Тя е лека и полезен, но и много лесна.
Отнема минимум време за подготовка. Не можете да развалите ястието по никакъв начин, но лесно можете да подобрите вкуса: като добавете, билки или чушки, царевица, краставица, ябълка и др.
Ще има повече витамини, ще се появят нови цветове, а рецептата ще остане почти същата.
Ако сушените плодове са твърди, накиснете ги за няколко минути и подсушете с хартиена кърпа.
Зелето се нарязва на ситно. Моркова нарязваме на едро ренде, обелената ябълка и също на едро ренде.
Сушените плодове се нарязват на тънки лентички.
Смесваме всичко, подправяме с лимонов сок и сметана.
Украсяваме зелевата салата със зеленчуци, както ни харесва. Насладете се на тази лека и ефирна салата от руската класическа кухня.