Начин на приготвяне
Стоплете млякото и в него разтворете маята, заедно със захарта. Изчакайте 10-15 минути да се активира. Когато маята е готова, добавете и останалите продукти за тестото и замесете меко, еластично и нелепнещо тесто.
Покрийте го с фолио и кърпа и оставете да втаса 30-40 минути, докато не удвои обема си. Когато е готово, го разделете на две топки и ги разточете на набрашнен плот на правоъгълна кора с дебелина 3-4 мм.
Намажете ги с доматен сос, поръсете с риган, сложете нарязания на кубчета луканков салам, гъбите, нарязани на филийки, поръсете с кашкавал. Завийте на руло по дългата страна. Нарежете на шайби с дебелина около 2 см.
Подредете охлювчетата в тава, покрита с хартия за печене, като ги слагайте на разстояние, защото ще втасат и ще се надуят. Оставете ги за 30-40 минути да втасат. Когато са готови ги изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.