Мини пици охлювчета

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367912002
Мини пици охлювчета
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Ароматни пици, които се изяждат на 1-2 хапки - всички ги обожават"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 250 мл
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 600 г
  • За плънката
  • колбаси - 250 г луканков салам
  • доматен сос - 200 г за пици
  • кашкавал - 200 г
  • гъби - 3 - 4 бр.
  • риган - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете млякото и в него разтворете маята, заедно със захарта. Изчакайте 10-15 минути да се активира. Когато маята е готова, добавете и останалите продукти за тестото и замесете меко, еластично и нелепнещо тесто.

Покрийте го с фолио и кърпа и оставете да втаса 30-40 минути, докато не удвои обема си. Когато е готово, го разделете на две топки и ги разточете на набрашнен плот на правоъгълна кора с дебелина 3-4 мм.

Намажете ги с доматен сос, поръсете с риган, сложете нарязания на кубчета луканков салам, гъбите, нарязани на филийки, поръсете с кашкавал. Завийте на руло по дългата страна. Нарежете на шайби с дебелина около 2 см.

Подредете охлювчетата в тава, покрита с хартия за печене, като ги слагайте на разстояние, защото ще втасат и ще се надуят. Оставете ги за 30-40 минути да втасат. Когато са готови ги изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: