Начин на приготвяне
Обелете и настържете на едро ренде морковите.
Нарежете ореховите ядки.
Погасете содата в киселото мляко.
Разбийте яйцата със захарта и ванилията.
Последователно прибавете всички останали продукти като разбърквате след всеки добавен.
Последно прибавете настърганите моркови и разбъркайте.
Прехвърлете сместа за морковения сладкиш в тава, покрита с хартия за печене, и сложете да се пече в загрята на 170 °C фурна за 35 минути - до суха клечка.
Готовият безглутенов сладкиш охладете върху решетка и след това залейте с разтопен шоколад, смесен с лъжица олио.
По желание поръсете с малко ядки.
Вкусен и ароматен безглутенов морковен сладкиш с шоколад.
Бон апети!