Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена Торта»Безглутенов морковен сладкиш с шоколад

Безглутенов морковен сладкиш с шоколад

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Безглутенов морковен сладкиш с шоколад
Снимка: Росица Петрова
1 / 11
19/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
9
"Вкусен и ароматен безглутенов морковен сладкиш с шоколад, в който ще се влюбите преди първата хапка"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч. мусковадо
  • ванилия - 1 ч.л. течна
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 пакет (10 г)
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • индийско орехче - 1/3 ч.л.
  • оризово брашно - 1 ч.ч.
  • кокосово брашно - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 100 г
  • кокосови стърготини - 4 с.л.
  • моркови - 2 ч.ч. настъргани
  • още
  • шоколад - 50 г
  • олио - 1 с.л.
  • ядки - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете на едро ренде морковите.

Нарежете ореховите ядки.

Погасете содата в киселото мляко.

Разбийте яйцата със захарта и ванилията.

Последователно прибавете всички останали продукти като разбърквате след всеки добавен.

Последно прибавете настърганите моркови и разбъркайте.

Прехвърлете сместа за морковения сладкиш в тава, покрита с хартия за печене, и сложете да се пече в загрята на 170 °C фурна за 35 минути - до суха клечка.

Готовият безглутенов сладкиш охладете върху решетка и след това залейте с разтопен шоколад, смесен с лъжица олио.

По желание поръсете с малко ядки.

Вкусен и ароматен безглутенов морковен сладкиш с шоколад.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: