Лесни и вкусни гювечета

МаргаритаМаргарита
Новак
7
47
41
36
05/01/2017
"С един куршум два заека - хем вкусно ще хапнете, хем хладилника ще разчистите "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 944
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на кубчета и сваряват до полуготовност в подсолена вода. Чушките се нарязват на кубчета и се слагат на дъното на глинените съдове, в които ще се приготвят гювечетата.

След това се изсипват вече полусварените картофи, а отгоре се нарязват кренвиршите и се начупва сирене.

Добавят се подправките и се сипва съвсем малко олио и вода. От доматът се режат 4 колела и се поставят върху всичко. Гювечетата се слагат в загрята на 200 градуса фурна.

Пече се до готовност, след това гювечетата се изваждат и върху всяко едно се чуква по едно яйце и по желание се добавя настърган кашкавал.

Всичко отново се връща във фурната и се пече до до златиста коричка на яйцето. Консумира се след като изстине.

Керамична касерола с дръжки 16см
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар