Начин на приготвяне
Картофите се нарязват на кубчета и сваряват до полуготовност в подсолена вода. Чушките се нарязват на кубчета и се слагат на дъното на глинените съдове, в които ще се приготвят гювечетата.
След това се изсипват вече полусварените картофи, а отгоре се нарязват кренвиршите и се начупва сирене.
Добавят се подправките и се сипва съвсем малко олио и вода. От доматът се режат 4 колела и се поставят върху всичко. Гювечетата се слагат в загрята на 200 градуса фурна.
Пече се до готовност, след това гювечетата се изваждат и върху всяко едно се чуква по едно яйце и по желание се добавя настърган кашкавал.
Всичко отново се връща във фурната и се пече до до златиста коричка на яйцето. Консумира се след като изстине.