Начин на приготвяне
Предварително размразеният спанак се разбива заедно с олиото в блендер. Яйцата се разбиват добре със захарта и ванилията.
Прибавя се спаначеното пюре и се разбърква. Накрая се добавят смесените брашно и бакпулвер. Тестото се поставя в намазнена тавичка и се пече на 180 гр. около 35-40 мин. в зависимост от фурната. Проверява се с клечка дали е изпечено.
Като изстине блатът се разрязва хоризонтално на две половини. От долната част изронваме около 1 ч.ч. трохички.
Крем: Крем сиренето и захарта се разбиват добре с вилица. Прибавя се сметаната и се разбърква, колкото да се смесят. Не се разбива продължително, защото има опасност сметаната да се втечни.
Маже се между двата блата, отгоре и отстрани с приготвения крем. Украсява се с трохите от блата. Колкото повече отлежава, толкова по-вкусна става тортата.
Коментари