Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова торта»Зелена орехова торта с яйчен крем

Зелена орехова торта с яйчен крем

Зелена орехова торта с яйчен крем
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Не е типичната орехова торта и точно това обожаваме в нея"

Необходими Продукти

  • За 3 блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - 6 с.л.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 5 - 6 бр.
  • брашно - 6 с.л.
  • краве масло
  • орехи - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете:

Разбивам жълтиците с 3 с.л. захар до побеляване, прибавям олиото, брашното и бакпулвера.

Отделно разбивам белтъците на сняг с другите 3 лъжици захар. На ръка прибавям към другата смес. Може да се сложи какао за цвят.

Пече се според фурната, моята е много шантава, затова на 150 градуса първо долен реотан, след около 20 минути включвам и горен. По желание тортените блатове може да се пекат поотделно.

За крема:

Слагам да заври 1 л. прясно мляко с една чаша захар. Разбивам 5-6 яйца с 6 с.л. брашно и прибавям към врящото мляко.

Бърка се непрекъснато, за да не загори - около 5 мин. Свалям от котлона приготвения яйчен крем и прибавям масло. Боядисва се кремът по желание, може и без цвят.

Готовия блат режа на три и редя блат, крем, орехи (обилно). Завършва с крем и пак много орехи.

Готовата орехова торта се слага в хладилник задължително за около 12 часа, иначе се разпада, като се вади от формата.

Това е - лесно, бързо, вкусно - зелена орехова торта с яйчен крем.

Източник: Reni Kurteva - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
Как се получават блатовете зелени. В рецептата няма нито боя, нито спанак, оъ къде идва цвета
11.03.2020 08:16
1