Начин на приготвяне
Разбийте маслото със захарта. Добавете жълтъка и прясното мляко.
Накрая прибавете брашното с бакпулвера и замесете меко, нелепнещо тесто. От него оформете 50 бр. еднакви топчета.
Запечете бадемите за няколко минути във фурната.
Разрежете всяка фурма, извадете костилката, а на нейно място поставете бадем. Хубаво загърнете краищата на фурмата. Така направете с всички фурми и бадеми.
Във всяко топче поставете по една фурма и оформете продълговати сладки. Разбийте белтъка с вилица. Смесете орехите и захарта. Потопете всяка сладка първо в белтъка, а след това ги оваляйте в орехите.
Подредете курабийките в тава, застлана с хартия. Печете на 180 градуса около 25-30 минути или докато порозовеят.
Извадете от фурната и оставете да се охладят. Съхранявайте ги в плътно затворена кутия на хладно място.
Финикя - курабиите с фурми и бадеми са готови.
Източник: My Cooking Book Blog
Коментари