Доматена супа Магреб

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Доматена супа Магреб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг.
  • лук - 1 гл. (по възможност червен)
  • пилешки бульон - 1 литър
  • мед - 1 лъжица
  • лимони - 1 бр.
  • джинджифил - 20 г
  • кимион - на върха на чаена лъжичка
  • канела - на върха на чаена лъжичка
  • магданоз - 50 г
  • кориандър - 50 г
  • зехтин - 50 мл
  • червен пипер - 1 чаена лъжичка
  • сол - на вкус
  • смлян черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и го запържваме в дълбок тиган със зехтин и към него добавяме джинджифил, канела и кимиона. Пържим го до готовност, но не да загори.

Обелете доматите и нарежете на малки парченца и добавете при лука. После изсипваме пилешкия бульон добавяме и мед и магданоза, кориандър, сол и черен пипер и намаляваме котлона на по-слабо, само да къкри леко.

Когато е готова свалете от котлона оставете малко да се охлади и добавете сока от лимона, останалия магданоз и кориандар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: