Крем супа от леща с мента

Румяна милчеваРумяна милчеваЧирак13012371
09/01/2017
"Стандартната крем супа ще се превърне в истинско гурме изкушение само с няколко листа мента "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо406
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате лещата в един литър вода. Настържете моркова на ренде и луа нарежете на малки кубчета.

Щом лещата заври, махнете пяната и добавете още 150 мл вода и варете още 10 минути.

В дълбок тиган сложете олио и малко масло, добавете и лука, който да се запържи леко. Добавете и моркова, който да се задуши още 2-3 минути. След това добавете и брашното, и бъркайте по-енергично за 4 минути.

Изсипете ги при лещата и разбъркайте добавете сол, мента, лимон и черен пипер. Махнете от котлона и прибавете сметаната и направете сметна на пюре с помощта на пасатор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар