Начин на приготвяне
Почистваме си тиквата. Настъргваме я на рендето. В тенджера слагаме малко олио и изсипваме тиквата и я задушаваме. Разбъркваме с лъжица, аз я задушавам в голяма тенджера и разбърквам с дървена лъжица. Нужно е да омекне.
Прехвърляме я в тава да изстине леко. Слагаме вътре ванилията и канелата. Почистваме орехите и ги смиламе с машинка. Прибавяме тях и захарта. После разбъркваме всичко с лъжица. Намазваме с олио тавата от фурната.
На масата си отваряме пакета с кори и в отделени два броя, може и три, зависи колко са дебели, ги мажем с олио леко всяка една с четка. Отгоре нанасяме богато от сместа върху корите с лъжица. Навиваме на руло. И така докато свършат корите.
Рулата ги редим едно до друго в тавата. Поливаме на струйка малко олио по рулата. Печем в загрята на 180 градуса, фурна която предварително сме загрели. Печем докато баницата стане готова и придобие приятна коричка. Режем рулата на парчета. По желание поръсваме парченцата обилно с пудра захар. Хапваме с кафе или компот. Да ви е сладко!