Леден кекс

09/01/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо226
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • краве масло - 3/4 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 2 пакетчета
  • вишни - 2 ч.ч. плод
  • швепс - 1 малка бутилка /или газирана вода/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се бие със захарта до побеляване. Към него се прибавят едно по едно яйцата, брашното, бакпулверът и най-накрая швепсът (газираната вода).

Получената смес се обърква добре, изсипва се в намазана и набрашнена форма (желателно е да е с дупка в средата). Вишните се овалват в брашно и се нареждат върху сместа.

Пече се в умерена фурна в продължение на 45 минути. Когато кексът изстине, се завива в найлонов плик и остава да престои в хладилника за 1 денонощие.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар