Начин на приготвяне
Разтворете маята в малко хладка вода. Пресейте брашното и в средата направете кладенче. Изсипете в кладенчето трите яйца, от които отделете един жълтък за намазване отгоре, за накрая.
Добавете разтворената мая, киселото мляко, олиото, солта и захарта. Замесете тесто, като си добавяте по мъничко хладка вода, толкова колкото е необходимо за замесването на един килограм брашно. Трябва да получите средно меко тесто.
Когато сте готови, оставете тестото да втаса до удвояване на обема си (около 1 час), след което го премесете отново и го разделете на толкова топчета, колкото желаете. Аз направих 21 еднакви топчета, които се събраха точно в тавичката ми.
Оставете я да втаса още веднъж за около 30 минути. Разбийте жълтъка с 2-3 капки олио и няколко капки вода. Намажете отгоре питката и поръсете обилно със сусам.
Сложете я в загрята фурна и печете на 180 градуса за около 60 минути. Ако е необходимо, сложете отгоре фолио, за да не прегори коричката.