Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки по ловджийски

Пълнени чушки по ловджийски

Sonia DanovaSonia Danova
Новак
8743561
Пълнени чушки по ловджийски2 / 3
09/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3-4
"Когато едни пълнени чушки са ястие, достойно за кралската трапеза, значи са приготвени от истински майстор"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 бр. големи
  • карначета - 500 г
  • гъби - 7 - 8 бр.
  • кисели краставички - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • червено вино - 150 мл
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надребненият лук се наситнява и задушава за 2 минути. Оквусява се с черния пипер и се полива с половината от виното. Когато течността се поизпари, се добавя и чубрицата, след което сместа се отстранява от огъня.

Чушките се почистват и се пълнят с нарязаните карначета и останалите продукти, като се оставя и малко място за лучената смес. След като и тя се добави, чушките се нареждат в тава и се поливат с останалото вино и водата.

Пекат се 45 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Albena Petrova
Albena Petrova
Уникално вкусни
14.10.2019 16:03