Начин на приготвяне
Измийте и почистете чушките от семенната част. Обелете лука и го нарежете на ситно.
Загрейте олиото и добавете лука. Почистете моркова и гъбите и ги нарежете на малки парченца.
Прибавете и тях към лука, както и обеленият и нарязан на кубчета домат. Пържете докато зеленчуците омекнат и се получи лек кафеникав загар.
Отстранете плънката от котлона и овкусете със сол и черен пипер.
Нарежете карначетата на парчета, отговарящи на размера на чушките. Сложете по две парченца във всяка чушка, допълнете с приготвената плънка.
Наредете пълнените чушки в подходяща тава, налейте 1 ч.ч. топла вода, похлупете с капак и сложете в загрята фурна до 200 градуса.
Печете около 20 мин. с капака, след което го отстранете и печете до кафеникав загар.
По средата на печенето, по желание, можете да ги обърнете.
Вкусните чушки по ловджийски са готови.
Коментари