Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони с кайма и топено сирене

Канелони с кайма и топено сирене

ДариатиДариати
Чирак
815161891
Канелони с кайма и топено сирене
Снимка: Дариати
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Знаете ли какво става, когато съчетаете най-доброто от Италианската и Българската кухни? Става ароматна чудесия в чиния"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • кайма - 300 г
  • доматен сос - 500 мл
  • топено сирене - 3 - 4 бр. триъгълничета
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • черен пипер
  • крем супа - 1 бр. готова гъбена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвате нарязания лук и раздробената кайма за пет минути. Добавяте доматения сос и пържите още две минути.

Слагате нарязаното топено сирене, натрошеното краве сирене и половината от кашкавала, който се настъргва. Бъркате, докато сместа се посгъсти. С тази смес пълните канелоните.

Те не се обработват предварително. Редите ги в подходяща тавичка и заливате с разтворената в 500 мл вода гъбена крем супа.

Настъргвате другата половина от кашкавала и покривате с фолио. Когато канелоните изпият течността, махате фолиото и оставяте да се запече кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: