Начин на приготвяне
Разтопяваме маслото и шоколада. Като се охладят, към тях прибавяме заквасената сметана. Добавя се с лъжица и се бърка внимателно, за да не се втечни.
Разбиваме течната сметана с миксер до сгъстяването ѝ Прибавяме и нея към другата сметана. Накрая добавяме настърганата кора, ванилията и кокоса. Разбъркваме.
Всяка бисквитка потапяме за секунда в прясното мляко.
Дъното на форма мажем с тънък пласт от крема. Най-добре е формата да бъде с откопчаващ се ринг.
Мокрите бисквитки редим върху намазаното с крем дъно. Мажем с крем и пак редим бисквити. Завършваме с крем.
Тортата се поставя в хладилник за 12 часа.
Преди изваждането ѝ минаваме с нож между формата и тортата, за да ги разделим. Ръсим с кокосови стърготини отгоре и отстрани. Може да я украсите с парчета от десерт Баунти или с бонбони Рафаело.
Бързо, лесно и най-вече-вкусно!
Коментари
Разкошна и невероятно вкусна торта !!! :)