Малки еклери

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Малки еклери
Снимка: Десислава Дончева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Еклерче, голямо колкото хапка - така започват хубавите кулинарни приказки"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл
  • олио - 100 мл
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 8 бр.
  • прясно мляко - 1 л.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • шоколад - 1 бр. млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парено тесто: към горещата вода и олиото се прибавя 1 ч.чаша брашно, като се бърка с дървена лъжица.

Пареното тесто се оставя малко да изстине и се прибавят 4 бр. яйца. Омесва се и се шприцова с чаена лъжичка в намазана с олио тава.

Еклерите се пекат в силно загрята на 200 градуса фурна.

Крем: 1 ч. чаша брашно се разтваря в 100 мл студено прясно мляко. Разбиват се 4 бр. жълтъци с миксер. Останалата част от млякото се сгорещява, като към него се прибавя 1.5 ч.ч. захар, разбитите жълтъци и разтвореното брашно.

Отделно се разбиват белтъците с останалото количество захар с миксер докато станат на сняг. Към леко изстиналия крем се прибавят и белтъците.

Готовите изпечени малки еклери се пълнят с крема и се напръскват с разтопен на водна баня млечен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: