Начин на приготвяне
Приготвя се парено тесто, като в тенджера се смесват краве маслото, водата, млякото, захарта и солта. След като сместа заври, се изсипва цялото брашно и започвате да бъркате енергично с дървена лъжица, докато се получи тесто, което се отделя от стените на тенджерата.
След това прехвърлете сместа в купа и изчакайте леко да се охлади, но все пак да е топло.
Постепенно се прибавят едно по едно яйцата и се разбърка отново с дървената лъжица, докато тестото поеме яйцето. Следвайте същите стъпки и за останалите яйца. Трябва да се получи стегнато гладко и лъскаво тесто.
Оформете еклерите с помощта на лъжица на топки. Поставяте ги в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене. Печете еклерите в предварително загрята на 200 °C фурна за 25 минути.
Когато са готови еклерите, придобиват леко златист цвят, с твърда коричка отгоре и отдолу. След като еклерите са изпечени, не ги изваждайте веднага от фурната, а ги оставете да изстинат в нея на изключена фурна и леко открехната врата.
Кремът за еклери се приготвя, като в касерола се поставя ⅔ от прясното мляко да заври, добавя се към него захарта. Останалото студено мляко се разбърква с брашното, жълтъците и ванилията до получаване на еднородна смес, след което се добавя тази смес към врящото мляко и бърка енергично, докато се сгъсти.
Няколко от бонбоните Маршмелоу се заделят за украса на еклерите, а останалите се изсипват в горещия крем, да се разтопят. Бърка се енергично до пълно разтапяне на бонбоните.
Готовия крем оставяте да изстине.
И с помощта на шприц се пълнят еклерите, след като за изстинали и кремът, и еклерите. Шоколадът се разтопява и се намазват еклерите отгоре.
Заделените бонбони Маршмелоу се нарязват на малки парченца и се нареждат върху разтопеният шоколад на еклерите.
Нека ви е много сладко с тези разкошни еклери с Маршмелоу.
Вижте още някои тънкости при пълненето на еклери и се запознайте с вкусната история на еклерите.