Еклери с Маршмелоу

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5476k2k5
Еклери с Маршмелоу
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Нека ви е много сладко с тези разкошни еклери с Маршмелоу"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • вода - ½ ч.ч.
  • сол - ½ ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • краве масло - 100 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • За крема
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • маршмелоу - 250 г
  • черен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се парено тесто, като в тенджера се смесват краве маслото, водата, млякото, захарта и солта. След като сместа заври, се изсипва цялото брашно и започвате да бъркате енергично с дървена лъжица, докато се получи тесто, което се отделя от стените на тенджерата.

След това прехвърлете сместа в купа и изчакайте леко да се охлади, но все пак да е топло.

Постепенно се прибавят едно по едно яйцата и се разбърка отново с дървената лъжица, докато тестото поеме яйцето. Следвайте същите стъпки и за останалите яйца. Трябва да се получи стегнато гладко и лъскаво тесто.

Оформете еклерите с помощта на лъжица на топки. Поставяте ги в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене. Печете еклерите в предварително загрята на 200 °C фурна за 25 минути.

Когато са готови еклерите, придобиват леко златист цвят, с твърда коричка отгоре и отдолу. След като еклерите са изпечени, не ги изваждайте веднага от фурната, а ги оставете да изстинат в нея на изключена фурна и леко открехната врата.

Кремът за еклери се приготвя, като в касерола се поставя ⅔ от прясното мляко да заври, добавя се към него захарта. Останалото студено мляко се разбърква с брашното, жълтъците и ванилията до получаване на еднородна смес, след което се добавя тази смес към врящото мляко и бърка енергично, докато се сгъсти.

Няколко от бонбоните Маршмелоу се заделят за украса на еклерите, а останалите се изсипват в горещия крем, да се разтопят. Бърка се енергично до пълно разтапяне на бонбоните.

Готовия крем оставяте да изстине.

И с помощта на шприц се пълнят еклерите, след като за изстинали и кремът, и еклерите. Шоколадът се разтопява и се намазват еклерите отгоре.

Заделените бонбони Маршмелоу се нарязват на малки парченца и се нареждат върху разтопеният шоколад на еклерите.

Нека ви е много сладко с тези разкошни еклери с Маршмелоу.

Вижте още някои тънкости при пълненето на еклери и се запознайте с вкусната история на еклерите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: