Начин на приготвяне
Слагаме млякото, олиото, захарта и солта да заврат. След това се влага брашното, което се изсипва наведнъж, бърка се и когато тестото започне да се отлепя от тенджерата, отстраняваме от печката.
Тестото се оставя да изстине, поставят се яйцата /едно по едно/ , като след всяко се размесва енергично с лъжица.
Готовото тесто разпределяме на малки еклерчета върху хартия за печене в тава. (Използвайте лъжица, за да гребете от сместа.)
Еклерите се пекат на 200 градуса за 15-20 минути, след което се оставят в изключена фурна за още малко време.
Готовите еклери се пълнят с крем по желание. Тези съм напълнила с охладен домашен крем в комбинация със 150 мл разбита сладкарска сметана.
Коментари