Френска нуга

Емилия ПетковаЕмилия Петкова
Чирак
6180211241
Френска нуга2 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • яйца - 2 белтъка
  • мед - 250 г
  • захар - 125 г
  • вода - 1 чаша
  • вафлени кори
  • орехи - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете водата, меда и захарта като разбъркате с лъжица. Когато капчици от сиропа, пуснати в студена вода, се точат като конци, значи сиропът е готов.

Снемете го от огъня и го добавете постепенно към предварително разбитите белтъци на сняг. Добавете смлените орехи.

Нанесете топлата смес върху вафлените кори със слой 1 см и оставете да съхне няколко дни в топло помещение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: