Нуга-халва

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Нуга-халва1 / 2
03/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
"Един десерт, който няма да може да опитате веднага, но чакането ще си струва!"

Необходими Продукти

  • захар - 250 г
  • мед - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 5 белтъка
  • орехи - 500 г смлени орехови ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете захарта в тенджера и добавете меда. Оставете да се вари, докато сместа се зачерви и снемете от котлона.

Разбийте на слаб огън белтъците, докато станат на пухкав сняг. Лъжичка по лъжичка добавете белтъците към горещата захарна смес, разбивайки непрекъснато с телена бъркалка.

Върнете тенджерата на слабия огън, като внимавате сместа да не се сгъсти прекалено. При леко разбъркване добавете фино смлените орехи.

Застелете голяма тава с хартия за печене и я намаслете. Сипете сместа и я загладете старателно, като покриете отгоре с още един лист намаслена пекарска хартия и притиснете леко.

Оставете нуга-халвата да престои за 1 нощ така. На следващия ден махнете хартията. Вземете остър нож, потапяйте го в студена вода и нарежете халвата на квадратчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дани
Дани
Може ли без хартия за пе4ене
04.09.2012 20:04
2