Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с бекон, сметана и пармезан

Талиатели с бекон, сметана и пармезан

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Талиатели с бекон, сметана и пармезан
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Истински вкусен празник в чиния"

Необходими Продукти

  • талиатели - 250 г
  • бекон - 150 г
  • готварска сметана - 100 мл
  • пармезан - за поръсване
  • зехтин
  • босилек - 3 - 4 листа /пресен/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете талиателите във вряща подсолена вода. Изплакнете и отцедете. Нарежете бекона на тънки ивици и го запържете в сгорещен тиган.

Отцедената паста изсипете при бекона, заедно с малко вода, за да спре процесът на пържене. По желание може да овкусите с подправки.

След това изсипете сметана и бъркайте, докато се сгъсти. Сервирайте с настърган пармезан и нарязани листа от босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка: