Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели със сметана, гъби и бекон

Талиатели със сметана, гъби и бекон

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3406
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Комбинацията запържени печурки с бекон, кисели краставички и нежен сметанов сос правят тези талиатели наистина вълщебни"

Необходими Продукти

  • талиатели - 250 г
  • печурки - 150 г
  • бекон - 200 г
  • кисели краставички - 2 - 3 бр. (по желание)
  • кашкавал - 200 г
  • готварска сметана - 250 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • За сваряването на талиателите
  • вода - 1. 5 л
  • сол
  • зехтин - 1 с.л.
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Талиателите се слагат да се варят във вода - леко подсолена. В същата тази вода се налива и около една супена лъжица зехтин. След като се сварят талиателите се изцеждат от вадата и леко се поръсват със съвсем малко бял пипер.

Докато пастата се вари гъбите се измиват хубаво и се нарязват на тънки филийки. Беконът също се нарязва, но той е на жулиени. Киселите краставички – на кубченца.

В тиган се наливат двете супени лъжици зехтин и се слага да загрее. В него се запържват продуктите. Последователно се слагат първо гъбите, след това бекона, а най-накрая и киселите краставички. Времевото разстояние между запържването на всички продукти е минута.

Щом всичко се запържи се добавят и изцедените от водата талиатели. Разбъркват се хубаво и след още една минута в тигана се налива и сметаната. Отново разбъркваме и когато течността се сгъсти тиганът се отнема от котлона.

Пастата още гореща се разделя в две чинии и отгоре се настъргва кашкавалът, за да се разтопи. Ястието се сервира още топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Reneta Petrova
Reneta Petrova
Станаха супер, само солта не ми беше достатъчно, но това е въпрос на вкус.
18.02.2019 23:53
1
Покажи всички подкоментари