Начин на приготвяне
Талиателите се слагат да се варят във вода - леко подсолена. В същата тази вода се налива и около една супена лъжица зехтин. След като се сварят талиателите се изцеждат от вадата и леко се поръсват със съвсем малко бял пипер.
Докато пастата се вари гъбите се измиват хубаво и се нарязват на тънки филийки. Беконът също се нарязва, но той е на жулиени. Киселите краставички – на кубченца.
В тиган се наливат двете супени лъжици зехтин и се слага да загрее. В него се запържват продуктите. Последователно се слагат първо гъбите, след това бекона, а най-накрая и киселите краставички. Времевото разстояние между запържването на всички продукти е минута.
Щом всичко се запържи се добавят и изцедените от водата талиатели. Разбъркват се хубаво и след още една минута в тигана се налива и сметаната. Отново разбъркваме и когато течността се сгъсти тиганът се отнема от котлона.
Пастата още гореща се разделя в две чинии и отгоре се настъргва кашкавалът, за да се разтопи. Ястието се сервира още топло.
Коментари