Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кето фетучини от патладжан с домати, пармезан и сметана

Кето фетучини от патладжан с домати, пармезан и сметана

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5317k2k1
Кето фетучини от патладжан с домати, пармезан и сметана
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Вкусни кето фетучини без брашно с неустоим сметанов сос с пармезан."

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • сметана за готвене - 150 мл
  • пармезан - 50 г настърган
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • сол - на вкус
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки с дебелена 1 см. Посолете и оставете да се изцедят.

Измийте патладжаните и ги нарежете на ленти - да станат като фетучини.

В дълбок тиган загрейте зехтина и задушете наситнения чесън.

Прибавете патладжаните ленти и гответе 10-15 минути.

Обелете доматите, отстранете семките, нарежете на кубчета и добавете към патладжаните.

Задушавайте 10-15 минути, разбърквайки от време на време.

Сипете настъргания пармезан и сметаната, разбъркайте и задушавайте около 5 минути така приготвената кето паста.

Кето фетучините от патладжан с пармезан, домати и сметана са готови. Те перфектното допълнение към вашата кето вечеря или обяд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: