Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се нарязват на тънки кръгчета, а лукът - на много ситно. Десетина кръгчета картофи се отделят, а останалите се разбъркват с лука.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде, а пушеното сирене се нарязва на малки парченца. Половината кашкавал се отделя, а останалият се смесва заедно със сиренето с картофите.
Яйцата се разбиват с млякото и сметаната и се заливат картофите. Поръсва се с мащерка, черен пипер и сол на вкус.
Разбърква се добре и се прехвърля в намазана с олио тавичка. Най-отгоре се подреждат като ветрило останалите картофи и се поръсва с отделения кашкавал.
Запича се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около час.
Коментари