Начин на приготвяне
Зехтинът се смесва с балсамовия оцет, малко смлян черен пипер и сол. Намазват се стековете с тази марината и се оставят 30 минути в хладилника.
През това време се бланшира зеленият фасул във вряща подсолена вода за 2 минути. Прецежда се и се слага в купа със студена вода за 1-2 минути, за да запази цвета си.
Руколата и бейби спанакът се измиват и подсушават. Поръсват се с лимонов сок.
Рибните стекове се изпичат върху сгорещена скара или сух грил тиган за по 3-4 минути от всяка страна. Трябва да се внимава рибата да не се препече, достатъчно е само грилът да се отпечата отгоре й, за да остане сочна отвътре.
Стековете се поднасят топли, върху кръгчета лимон и със свежа салата за гарнитура от бейби спанак, рукола и зелен фасул.